Posebne ponude

Putevima Svetog Gaudenta

Predružite nam se u Lopari Camping resortu i uživajte u aktivnom vikendu na Lošinju.

Vikend paket "Putevima Svetog Gaudenta" spoj je blagodati prekrasne prirode otoka Lošinja i planinarenja. Uz vodstvo stručnjaka, upoznati ćete se s tehnikama nordijskog hodanja prilagođenim vašem tempu i fitness razini, dok istražujete skrivene ljepote otoka i uživate u svježem zraku.

Nordijsko hodanje predstavlja popularnu fizičku aktivnost koja kombinira hodanje s upotrebom posebnih štapova. Ova dinamična tehnika hodanja ne samo da jača mišiće cijelog tijela, već i poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Osim fizičkih dobrobiti, nordijsko hodanje također pruža priliku za uživanje u prirodi, čineći ga privlačnom opcijom za ljude svih dobnih skupina.

SUBOTA – NEREZINE WALK

U subotu nas, nakon doručka i jutarnje tjelovježbe, put vodi srednje teškom stazom Lopari-Halmac-Tržić-Lopari ukupne dužine 7 km (trajanje 3 sata). Dok istažujemo podnožje Osoršćice obići ćemo najstarije nerezinsko naselje Halmac i napušteno selo Tržić. Vjeruje se da je u Tržiću rođen Sveti Gaudent, redovnik benediktinac i osorski biskup koji je prema jednoj legendi, protjerao sve zmije otrovnice s Cresa i Lošinja te ih nema do dan danas.

NEDJELJA – OSORŠĆICA HIKE

Nedjelja je rezervirana za iskusnije planinare. Uputiti ćemo se na sam vrh Osoršćice te obići Planinarski dom Sv. Gaudent, spilju Svetog Gaudenta u kojoj je prema vjerovanju Sv. Gaudent živio nakon progonstva iz Osora te Sv. Mikulu, vrh koji se nalazi na 557 metara nadmorske visine. Iako nije najviši vrh Osoršćice s njega se pruža najljepši pogled na lošinjski arhipelag i dalje do kvarnerskih otoka, Istre i Velebita. Ukupna dužina ture iznosi 15 km i traje 6 sati. Mogućnost ručka u planinarskom domu uz doplatu.

Paket uključuje:

  • 2 noćenja za 2 osobe s uključenim smještajem u mobilnoj kućici na bazi polupansiona (doručak i večera)
  • 2 vođene pješačke ture
  • Štapovi za nordijsko hodanje
  • Kasni check-out

Oprema: čvrsta i udobna pješačka/planinarska obuća, ruksak, vjetrovka, adekvatna odjeća, voda, štapovi (opcionalno), pokrivalo za glavu, sunčane naočale, zaštita od kiše

Napomena: Organizator zadržava pravo promjene pješačkih ruta prije starta svake ture. Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Program se provodi uz licenciranog vodiča od strane HGSS-a.

Mobilne kućice open gallery

LOPARI CAMPING RESORT MOBILNE KUĆICE

6.9.2024. – 6.10.2024.

Boravak u kućicama u Lopari Camping Resortu znači uživanje u spoju ugođaja doma i divljine lošinjske prirode.

Cijena od:

64 € 80 €

po jedinici po noćenju

Politika kolačića

Klikom na PRILAGODI POSTAVKE možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj POLITICI KOLAČIĆA.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: